Det finns många historier att berätta när ett bokbinderi som Hellström Grafiska firar 20-årsjubileum. Redan som 16-åring började Jörgen Hellström arbeta som bokbindare. Efter snart 40 år i yrket har han sett det mesta, bundit en hel del böcker och han har inga planer på att sluta.

Den 4 september år 2000 startades Hellström Grafiska AB. Verksamheten köptes av dåvarande Samhall Vinga där Jörgen Hellström arbetat som arbetsledare och instruktör och 20 personer följde med i övergången. Under åren har man följt med skiftningarna i branschen, investerat i ny teknik och anpassat både lokaler och personalstyrka därefter. Än idag finns bokbinderiet på Klangfärgsgatan i Västra Frölunda.

År 2006 gick Hellströms & Ringöns ihop och bildade företaget med det nuvarande bolagsnamnet Hellström Ringön Grafiska AB. Sedan 2016 äger Jörgen Hellström ensam företaget och har just nu åtta anställda på heltid.

Personlig kontakt, gedigen erfarenhet i branschen och hög servicenivå har alltid varit styrkan i bolaget som mestadels utför limbindning, inplastning & adressering, klammer, krympfilm, blocklimbindning, hålning, foldrar samt minifalsning.

Vår styrka är flexibilitet och med en personalpool som kommer in vid produktionstoppar så är vi starka och levererar stora jobb på kort tid och med bibehållen hög kvalitet. Vi investerar kontinuerligt i nya maskiner, senaste tekniken och ständigt i nya idéer.